C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
12 jaja
12 kašika kristal šećera
9 kašika brašna
7 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
prstohvat soli
Fil:
1 l mleka
4 C pudinga od čokolade
8 kašika kristal šećera
250 g crne čokolade za kuvanje
200 g C prah šećera
250 g margarina
Ostalo:
400 ml.slatke pavlake
6 kašika džema od kajsije
C šlag za dekoraciju

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Mirjana

Čokoladna torta

Velika i čvrsta torta, idealna za oblaganje fondanom.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Umititi belanca, dodati šećer, žumanca, brašno, C kakao, so i na kraju C prašak za pecivo. Od ovih sastojaka ispeći 5-6 kora.

Fil:
Od 1 l mleka odvojiti 2 dl i u tome razmutiti puding, ostalo mleko i kristal šećer staviti da se kuva. Kada proključa zakuvati sa prethodno razmucenim pudingom.

U vruć puding dodati čokoladu i mešati dok se ne rastopi i sjedini sa pudingom. Umutiti penasto margarin sa C šećerom u prahu i spojiti sa prohlađenim pudingom.

Posebno umutiti slatku pavlaku.

Filovanje: kora - džem - puding - slatka pavlaka.

Na kraju umutiti C šlag prema uputstvu sa pakovanja i dekorisati tortu po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata