C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
4 kašike vruće vode
1 C prašak za pecivo
Za preliv kore
4 dl čokoladnog mleka
1 kašika ekstrakta od ruma
Fil:
500 ml mleka
40 g čvrstina
70 g šećera
200 g mlečne čokolade
350 g C šlag krema
15 g C želatina
200 g C šlag krema za dekoraciju

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Čvrstin Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Želatin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jelena

Čokoladna torta

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Mutiti jaja i polako dodavati šećer, to sve mutiti dok ne pobeli, zatim dodati pomešano brašno sa kakaom i pecivom, sve dobro sjediniti.

Podmazati kalup 26cm, staviti papir za pečenje i usuti smesu, peći na 190 stepeni, pečenu koru izvaditi iz kalupa, odstraniti papir i ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu koru preseći uzduž da se dobiju dve.

U malo mleka umesati C čvrstin, a ostatak staviti sa šećerom da provri, u zavrelo mleko zakuvati C čvrstin, zatim skloniti sa ringle i ubaciti čokoladu koju ste predhodno izlomili da se lakše otopi, ostaviti da se ohladi.

Umutiti C šlag krem sa hladnom kiselom vodom, ostaviti sa strane.

Staviti u šerpici 5 kašika hladne vode i umešati C želatin, pa na tihoj vatri otopiti, i odmah umešati u fil, kada se sve lepo spojilo, ubaciti i C šlag krem.

Pošto je višlja torta, ubaciti foliju visine 10 cm u kalup, staviti na dno prvu koru i preliti je sa polovinom čokoladnog mleka u koji ste dodali rum, zatim staviti fil.

Lepo izravnati površinu, pa staviti drugi deo kore i nju preliti ostatkom čokoladnog mleka.

Ostaviti tortu bar 5 sati u frižider da se stegne fil, skloniti foliju i zid kalupa, pa tek je umućenim C šlag kremom premazati i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu najbolje ostaviti preko noći da odstoji.