C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
12 jaja
12 kašika šećera
9 kašika brašna
7 kašika C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 prstohvat soli
Krem:
1 l mleka
4 C pudinga od čokolade
150 g čokolade za kuvanje
6 kašika šećera
250 g margarina
Ostalo:
400 ml mleka
6 kašika marmelade
Dekoracija:
4 C šlaga od čokolade
400 g hladnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Miroslava

Čokoladna torta

Vrlo se lako priprema. Preukusna, za nas čokoladna fantazija od torte!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojite žumanca od belanca i u belanca dodajte prstohvat soli, umutite u čvrsti sneg. U žumanca dodajte šećer i penasto umutite mikserom.

C prašak za pecivo dodajte u brašno i promešajte kašikom, dodajte i C kakao, pomešajte i dodajte u žumanca, mikserom sjedinite.

Deo belanaca dodajte i lagano kašikom pomešajte do pola. Dodajte i ostatak belanaca i sjedinite, ali čim smesa postane ujednačena prestanite sa mešanjem da smesa ne padne.

Na dno kalupa 26 cm postavite masni papir i ulijte smesu, stavite peći u zagrejanu rernu na 180 stepeni 35-40 minuta.

Pečenu koru ostavite da se ohladi, a onda je isecite na tri jednaka dela.

Čokoladna krema:
Puding i šećer pomešajte sa malo mleka, a ostatak mleka stavite da se kuva. U uzavrelo mleko dodajte pripremljeni puding i kuvajte dok smesa ne postane gusta.

Sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu, miksajte dok se čokolada ne istopi. Prebacite puding u drugu posudu, prekrijte providnom folijom i ostavite da se tako ohladi.

Ohlađenoj smesi skinite providnu foliju, umutite mikserom i dodajte isečeni margarin sobne temperature koga dobro sjedinite.

Slaganje:
1. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
2. Stavite pola kreme.
3. Stavite pola čvrsto umućenog šlaga.
4. Koru premažite sa 3 kašike marmelade.
5. Stavite ostatak kreme.
6. Zatim ostatak čvrsto umućenog šlaga.
7. Koru lagano prstima pritisnite.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada želim dobiti širu i veću tortu u obruču 28 cm, onda koristim duplu meru.