C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
2 margarina
200 g C šećera u prahu
2 C želatina
400 g čokolade za kuvanje
200 g keksa
2 C šlaga
200 ml malo kuvane kafe

Naši proizvodi
Želatin Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Julijana

Čokoladna torta

Čulo za nepce.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca izbiti sa 2 C želatina.

Na pari otopiti čokoladu, kada se istopi skoniti sa pare i dodati šećer, pa 2 margarina. Kada se dobro izradi, dodati belanca i izmutiti.

Keks umočiti u kafu i poređati na okrugli kalup i staviti fil od čokolade.

Ostaviti malo u frižideru, pa za to vreme umutiti šlag i staviti preko fila.

Odložiti u frižider da se dobro stegne nekih 2 sata.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Uvek kupiti pravu čokoladu za kuvanje, ne šećernu tablu jer se neće stegnuti.