C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
4 kašike ulja
(sve navedeno tri puta)
Fil:
1 l mleka
3 pudinga C od čokolade
100 g čokolade za kuvanje
500 g C šećera u prahu
2 čaše kisele pavlake
400 ml kisele vode
300 g mlevenog keksa
400 g C šlag krema
malo mleka za kvašenje kora
1 margarin

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela

Čokoladna torta

Vrlo je ukusna.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispecite 3 korice i ostaviti da se ohlade.

U 1 litar mleka skuvati 3 C pudinga od čokolade, pa kada se skuva dodati čokoladu.

Kada se Fil ohladi dodati umućen margarin sa 250 g C šećera u prahu.

Fil:
Kiselu pavlaku pomešati sa 250 g C šećera u prahu. Posebno umutiti 200 g C šlaga sa 200 ml kisele vode, zatim sjediniti pavlaku i šlag i dodati mleveni keks.

Korice kvasiti mlekom.

Ređati: kora - crni fil - beli fil - kora i sve tako dok se ne utroše korice.

Odozgo umutiti preostali C šlag sa kiselom vodom i premazati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Može i sa kupljenim koricama, ali domaće su lepše.