C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
700 g šećera
9 kašika mlevenih oraha
6 kašika belog brašna
150 g C kakao praha
250 g margarina
250 g C šećera u prahu
100 g čokolade za tortu
400 g C šlag krema sa ukusom čokolade
1 l mleka
4 C pudinga sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čokoladna torta

Ovo je torta koja će probuditi sva čula ukusa, i izazvati osećaj blagostanja uz sve C proizvode koji se nalaze u njoj.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: za 12 osoba
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore (3x):
4 jaja, 100 g šećera, 3 kašike mlevenih oraha, 2 kašike C kakao praha, 2 kašike belog brašna.

Umutiti čvrst sneg od belanca i šećera. Kada se umuti, dodati C kakao, orahe i brašno.

Zatim izmešati sve sastojke i peći koru. A žumanca koja su nam preostala, upotrebljavamo za kuvanje fila.

Fil:
800 ml mleka, 400 g šećera staviti na vatri da se kuva, a u preostalih 200 ml mleka staviti žumanca koja su nam ostala.

Dodajemo i 4 C pudinga od čokolade i 100 g C kakao praha. Ove sastojke izmiksiramo, i stavimo u mleku koje ključa, da bi se skuvalo.

Kada se skuva, u vreo fil stavimo 100 g crne čokolade za kuvanje i ostavimo fil da se ohladi.

Kada se ohladi, dodamo 250 g margarina i 250 g C šećera u prahu. Mikserom sjedinimo mesu i fil je spreman za filovanje kore.

Redosled: kora - fil - kora - fil.

Tortu ukrasiti sa 400 g C šlag krema sa ukusom čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata