C Slatka tradicija

Sastojci
Biskvit:
2 jaja
2 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika C kakao praha
na vrh kašičice C prašak za pecivo
Prvi fil:
200 g čokolade za kuvanje
200 g slatke pavlake
Drugi fil:
1,2 l mleka
4 kesice C pudinga od čokolade
200 g čokolade za kuvanje
6 kašika šećera
500 ml slatke pavlake
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
200 g slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Čokoladna torta

Ovo je najčokoladnija od svih čokoladnih torti koje sam pravila. Vrlo je kremasta. Biskvit je tanak, a preko su samo slojevi čokolade!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Prvo napraviti drugi fil jer je potrebno vreme da se ohladi.

Pomešati 200 ml mleka sa šećerom i C pudingom u prahu, a ostatak mleka staviti na ringlu da proključa.

Skuvati puding u ključalo mleko i na kraju dodati čokoladu, najbolje iseckanu na komadiće jer se lakše istopi. Ovu masu ostaviti da se ohladi pokrivenu prijanjajućom folijom da ne dobije koricu.

Posebno umutiti 500 ml slatke pavlake i kad se prethodna masa ohladi spojiti i lepo umutiti mikserom. Fil je onda gotov.

Biskvit napraviti tako što u jednu činiju spojite suve sastojke, pa odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šne.

Žumanca sa šećerom dobro umutiti mikserom pa im dodati suve sastojke i sada žicom izmešati. Dodati šne od belanaca i isto žicom lepo izmešati.

Izliti u pleh 28 i peći 10 min na 180 stepeni.

Dok se biskvit peče pripremiti fil 1 tako što ćete ugrejati slatku pavlaku do ključanja pa je preliti preko izlomljene čokolade i mešati dok se čokolada lepo ne istopi. Prohladiti.

Sada ređati tortu i to ohlađeni biskvit pa polovina drugog fila pa prohlađeni prvi fil pa u frižider oko sat vremena. Zatim drugu polovinu drugog fila i pripremljenu glazuru na isti način kao što se priprema prvi fil.

Staviti u frižider najmanje 15 minuta da se zategne pa ukrasiti po želji.

Najbolje je služiti kada odstoji u frižideru preko noći.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata