C Slatka tradicija

Sastojci
Kore (peku se tri):
3 jaja
3 kašike šećera
2,5 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1/3 kesice C praška za pecivo
Preliv:
400 ml mleka
300 g šećera
1 štangla čokolade za kuvanje
Fil:
250 g margarina
6 žumanaca
200 g šećera
200 g čokolade za kuvanje
6 belanaca
Čokoladna glazura:
100 g čokolade za kuvanje
1 kašika ulja
3 kašike mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Čokoladna torta

Ako volite čokoladu, ovo će vam postati omiljena torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: oko 30-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Ispeći 3 kore, pri čemu u svaku idu 3 jaja, 3 kašike šećera, 2,5 kašike brašna, 1 kašika C kakaoa i 1/3 kesice C praška za pecivo.

Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 15 minuta. Pleh prethodno obložiti papirom za pečenje.

Preliv:
Ukuvati 400 ml mleka, 300 g šećera i 1 stanglu čokolade, pa kada se prohladi, preliti svaku koru pre nanošenja fila.

Fil:
Umutiti 6 žumanaca sa 200 g šećera, pa skuvati na pari. Sačekati da se ohladi, pa sjediniti sa 250 g umućenog margarina i 200 g otopljene čokolade za kuvanje.

Posebno umutiti 6 belanaca, pa sjediniti oba dela.

Nafilovati kore, a odozgo preliti čokoladnom glazurom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ukoliko žurite i nemate puno vremena, umesto spremanja preliva, možete koristiti i čokoladno mleko.