C Slatka tradicija

Sastojci
6 jaja
12 kašika šećera
4 kašike brašna
na vrh noža C praška za pecivo
3 kašike C kakaoa
2 C pudinga sa ukusom čokolade
800 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
150 g margarina ili maslaca
100 g C šećera u prahu
100 ml slatke pavlake
malo mleka za prskanje kora
Za ukrašavanje:
200 g C šlaga
50 g čokolade
20 g margarina

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Čokoladna torta

To je jedna vrlo jednostavna, jeftina, a toliko sočna, kremasta torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

6 belanaca mutiti sa 6 kašika šećera, dodati 6 žumanaca i nastaviti lagano mućenje.

Posebno izmešati 4 kašike brašna sa malo C praška za pecivo i C kakaoa.

Dodati to u izmućena jaja, izmešati i peći u okrugloj tepsiji ili kalupu 4 kore (svaku pojedinačno) na 180 stepeni oko 12 -15 minuta.

Fil:
Puding izmešati sa šećerom i 200 ml mleka, pa zakuvati u 600 ml kjučalog mleka. U vreo fil dodati čokoladu za kuvanje.

Ohladiti i sastaviti sa umućenim margarinom (on se umuti sa C šećerom u prahu). Umututi slatku pavlaku.

Kore prskati mlekom i ređati: kora, fil, slatka pavlaka. Ohladiti u frižideru 2 sata.

Ukrasiti sa šlagom, pa poprskati rastopljenom čokoladom (sa margarinom), a onda nekom čačkalicom vrtiti u krug po toj čokolad.

Ići tako u krug i dobije se divna šara.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore obavezno pecite pjedinačno, jer se tako dobiju 4 fine tanke korice.