Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta
Sastojci
6 jaja
12 kašika šećera
4 kašike brašna
na vrh noža C praška za pecivo
3 kašike C kakaoa
2 C pudinga sa ukusom čokolade
800 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
150 g margarina ili maslaca
100 g C šećera u prahu
100 ml slatke pavlake
malo mleka za prskanje kora
Za ukrašavanje:
200 g C šlaga
50 g čokolade
20 g margarina
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
6 belanaca mutiti sa 6 kašika šećera, dodati 6 žumanaca i nastaviti lagano mućenje.
Posebno izmešati 4 kašike brašna sa malo C praška za pecivo i C kakaoa.
Dodati to u izmućena jaja, izmešati i peći u okrugloj tepsiji ili kalupu 4 kore (svaku pojedinačno) na 180 stepeni oko 12 -15 minuta.
Fil:
Puding izmešati sa šećerom i 200 ml mleka, pa zakuvati u 600 ml kjučalog mleka. U vreo fil dodati čokoladu za kuvanje.
Ohladiti i sastaviti sa umućenim margarinom (on se umuti sa C šećerom u prahu). Umututi slatku pavlaku.
Kore prskati mlekom i ređati: kora, fil, slatka pavlaka. Ohladiti u frižideru 2 sata.
Ukrasiti sa šlagom, pa poprskati rastopljenom čokoladom (sa margarinom), a onda nekom čačkalicom vrtiti u krug po toj čokolad.
Ići tako u krug i dobije se divna šara.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs