C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
8 jaja
200 g šećera
200 g mlevenih oraha
3 štangle otopljene čokolade
4 kašike prezli
1 C vanilin šećer
1 kašika C kakao praha
1 kašičica C praška za pecivo
Fil:
4 jaja
200 g šećera
100 g čokolade
250 g margarina
1 C vanilin šećer

Naši proizvodi
Vanilin šećer Kakao prah Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ljiljana

Čokoladna torta

Veoma ukusna, jednostavna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati orahe, otopljenu čokoladu, prezle, C vanilin šećer, C prašak za pecivo, C kakao prah i na kraju čvrst sneg od belanaca.

Peći na 200 stepeni 20 minuta. Ohlađenu koru podelite na pola i svaku koru poprskati čokoladnim mlekom.

Fil:
Umititi jaja sa šećerom i kuvati na pari dok se ne zgusnu. Dodati čokoladu i C vanilin šećer. Kada se ohladi, dodati umućen margarin.

Na prvu koru staviti pola fila, preko staviti drugu koru, i drugu polovinu fila.

Umutiti 3 C šlag kreme od čokolade i premazati celu tortu.

Ukrasiti sa rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata