C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
27 kašika šećera
9 kašika oraha
9 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
3 kašike ulja
2 C pudinga sa ukusom čokolade
500 ml mleka
1 margarin
400 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna torta

Ova torta je prelepa, ko voli čokoladu uživaće!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 27
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
3 belanceta, 1 celo jaje, 4 kašike šećera, 1 štangla rendane čokolade, 3 kašike oraha, 3 kašike brašna, malo C praška za pecivo, 1 kašika ulja. Ispeći ovakve 3 kore.

Fil 1:
Na pari skuvati 9 žumanaca sa 9 kašika šećera i 200 g čokolade za kuvanje.

Fil 2:
Skuvati 2 C pudinga sa ukusom čokolade sa 500 ml mleka i 6 kašika šećera.

Kada se filovi ohlade, sastaviti ih i umutiti sa 1 margarinom.

Ređati: kora-fil-kora...

Po vrhu ukrasiti prelivom od čokolade ili rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ne čekati da se fil sa pudingom skroz ohladi, već da bude mlak, jer se lepše umuti i ne ostavlja grudvice.