Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta
Sastojci
Za koru:
7 jaja
7 kašika šećera
7 kašika brašna
4 kašike C kakaoa
200 ml ulja
100 ml vode
1 C prašak za pecivo
Za fil:
750 ml mleka
3 C pudinga od čokolade
10 kašika šećera
300 g čokolade za kuvanje
1/2 l slatke pavlake
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Kora:
Jaja i šećer dobro izmiksati, pa dodati ostale sastojke i umutiti. Koru peći u velikom plehu i preseći na 3 dela kada se ispeče.
Fil:
Skuvati C puding sa šećerom u mleku i ohladiti. Slatku pavlaku i čokoladu zagrevati dok se čokolada skroz ne otopi, pa skloniti sa šporeta i ostaviti da se dobro ohladi.
Kada se ohladi izmiksati. Potom doodati ohlađen puding i sve zajedno izmiksati.
Filovanje: kora-fil, kora-fil, kora-fil.
Tortu po želji ukrasiti sa 200 g C šlaga
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs