C Slatka tradicija

Sastojci
18 jaja
21 supena kašika šećera
300 g C šećera u prahu
18 kašika oraha
6 kašika prezli
400 g čokolade
2 C pudinga od čokolade
1/2 l mleka
1 margarin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Čokoladna torta

Čokoladna torta koja se topi u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta.
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Ispeći tri kore po 6 belanaca, 7 supenih kašika šećera, 6 kašika orasa, 2 kašike prezli, 40 g rendane čokolade na 180 stepeni.

Za fil 18 žumanaca i 300 g C šećera u prahu skuvati na pari. Na kraju kuvanja dodati preostalu čokoladu za mešnju.

Posebno skuvati 2 C pudinga od čokolade sa 1/2 l mleka.

Kada se ohladi dodati margarin.

Sastaviti oba fila zajedno i filovati tortu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta se okolo moze ukrasiti šlagom, ali moj savet je premazati filom.