C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
15 kašika šećera
9 kašika brašna
6 kašika C kakaoa
3 kesice C praška za pecivo
Šerbet:
20 kašika šećera
1,5 dl vode
Fil:
1 l mleka
300 g čokolade
12 kašika šećera
3 kesice C pudinga od čokolade
250 g margarina
3 C vanilin šećera
9 žumanaca (od ukupnih 15 jaja)
C šlag krem od čokolade
šarene mrvice

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milena

Čokoladna torta

Kremasta i jako ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 2 žumanca, jedno po jedno. Na kraju dodati 2 kašike C kakaoa, 3 kašike brašna i kesicu C praška za pecivo.

Peći na 200°C 15 minuta u podmazanom plehu. Na isti način ispecite još dve kore.

Skuvati šerbet od vode i šećera.

Za fil skuvati u mleku C puding od čokolade sa 12 kašika šećera. Dodati 300 g čokolade i neprestano mešati dok se postepeno ne otopi i prohladi.

U hladan fil dodati margarin umućen sa 3 C vanilin šećera i 9 žumanaca.

Staviti prvu koru na tacnu, poprskati šerbetom i naneti fil, ponoviti postupak za svaku narednu koru i na kraju sve premazati filom.

Po želji ukrasiti C šlag kremom od čokolade i šarenim mrvicama.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladu ne otapati, već je samo nalomiti u vruć fil i mešati dok se ne otopi.