C Slatka tradicija

Sastojci
16 jaja
16 kašika kristal šećera
200 g C šećera u prahu
3 kašike ulja
3 kašike C kakao praha
3 kašike brašna
200 g čokolade za kuvanje
1 margarin

Naši proizvodi
Šećer u prahu Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Čokoladna torta

Kremasta torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

3 jaja umutiti sa 3 kašike kristal šećera, 1 kašikom ulja, 1 kašikom C kakaoa, 1 kašikom brašna.

Peći koru 20 minuta na 180 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.

Fil:
Umutiti 7 belanaca sa 7 kašika C šećera u prahu, posebno umutiti 7 žumanaca sa 1 margarinom i preostalim šećerom od 200 g.

U to dodati 200 g rastopljene čokolade.

Zatim dodati belanca i polako izmešati.

Filovati ovim filom sve tri kore.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu po želji mozete odozgo ukrasiti C šlagom, može čokoladna glazura, a može i ostati ovako.