C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
10 kašika šećera
16 kašika mlevenih oraha
3 kašike C kakaoa
1 kašika prezli
Za fil:
200 g čokolade
6 kašika C kakaoa
6 kašika šećera
1 šolja od crne kafe vode
1 margarin
2 C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Čokoladna torta

Veoma ukusna torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 8
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati mlevene orahe, C kakao i prezlu.

Ispeći koru, kada se ohladi koru preseći na tri dela.

Fil:
U šerpu staviti čokoladu, C kakao, šećer i šolju od crne kafe vode. Sve sastojke kuvati dok se masa ne zgusne kao za pekmez.

Kada se masa ohladi dodati umućen margarin i 2 umućena C šlaga sa mlekom.

Kore preliti razblaženim rumom, filovati tortu i ukrasiti rendanom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata