C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
4x5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1,5 kašika C kakaoa
1,5 kašika čokolade u prahu
2 kašike ulja
1/2 kašičice C praška za pecivo
1 kašika mlevenog keksa
Preliv za kore:
120 g čokolade
80 g šećera
1,5 l mleka
130 g margarina
2 narandže
Fil 1:
300 g čokolade
250 g šećera
150 g mlevenih oraha
150 g nlevenog keksa
200 ml mleka
180 g margarina
kora od jedne narandže
1 C vanilin šećer
Fil 2:
5 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
260 g šećera
200 g margarina
2 C vanilin šećera
200 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sandra

Čokoladna torta

Kremasta i neodoljiva!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 18-22
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Rernu uključimo na 150°C da se zagreva. Belanca mutimo u čvrst sneg, postepeno dodavajući šećer. Zatim dodajemo žumanca, pa ulje.

U posebnoj činiji izmešamo sve suve sastojke, pa postepeno dodajemo u smesu koju smo predhodno umutili. Lagano izmešati varjačom.

Pečemo u plehu 22x30, 15-tak minuta. Tako sve 4 kore.

Fil 1:
Istopimo šećer, čokoladu i mleko, a onda dodajemo margarin. Mešati da se margarin rastopi.

Zatim dodajemo keks i orahe, rendanu koru od narandže. Ostaviti u frižideru da se hladi.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati C puding i pola litra mleka. Ostatak mleka stavljamo da provri, pa dodajemo smesu od pudinga i jaja.

Kuvati na laganoj temperaturi dok se fil ne zgusne. Prekriti prozirnom folijom i ostaviti da se hladi.

Umutiti margarin sa C vanilin šećerom, pa dodati u fil. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa sve zajedno sjediniti.

Ostaviti fil u frižider.

Preliv za kore:
Otopiti čokoladu, mleko i šećer, pa dodati margarin. Skloniti sa ringle i mešati dok se margarin ne otopi.

Izrendati koru od narandže, a sok iscediti i ostaviti posebno.

Postupak:
Stavimo jednu koru na plato, poprskamo je sokom od narandže, onda smesom od čokolade, premazujemo je sa filom 2, zatim opet kora, pa fil 1, kora, fil 2, kora, fil 2.

Tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Narandže staviti u zamrzivač 3 h pre nego što počnete praviti tortu.
Ja sam za ukrašavanje torte iskoristila 200 g čokolade i 80 g C šlag krema.