C Slatka tradicija

Sastojci
gotove čokoladne kore
1 l čokoladnog mleka
5 C pudinga od čokolade
400 g čokolade za kuvanje
150 g mlevenih pečenih lešnika
2 C vanilin šećera
150 g margarina
250 ml slatke pavlake
500 g C šlag krema

Naši proizvodi
Puding čokolada Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dijana

Čokoladna torta

Za ljubitelje čokolade! Veoma ukusna i kremasta torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kore prvo skuvati sirup od 250 ml vode i 3 kašike šećera.

Šećer prvo staviti da se karamelizuje pa zatim sipati vodu i kuvati nekih 5 min.

Sirupom prskati sve tri kore. Za fil, odvojiti malo od čokoladnog mleka i razmutiti puding, ostalo mleko staviti da provri, zatim skuvati puding kada je već gotov u vruće staviti 200 g čokolade.

Ostaviti da se ohladi. Zatim umutiti margarin i sledi iti sa prvim filom, i dodati lešnik.

Za drugi fil staviti slatku pavlaku da se zagreje, ne sme da provri zatim dodati 200 g čokolade i ostaviti nekih sat vremena da se dobro ohladi,pa još nekih 15 min u frižider.

Kada se dobro ohladio umutiti mikserom. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice.

Filovati:kora, poprskati sirupom zatim fil sa slatkom pavlakom, pa čokoladni fil sa lešnikom, i u tankom sloju šlag.

Tako uraditi i sa ostale 2 kore. Odozgo premazati ostatkom šlaga, i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Fil sa slatkom pavlakom mutiti samo 2-3 min, kada se duže muti slatka pavlaka se opusti i fil bude baš tečan, a to ne želimo nikako.