C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
9 belanaca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
2 kašike brašna
Za filove:
9 žumanaca
21 kašika šećera
2 C pudinga od čokolade
1 l mleka
250 g margarina
200 g napolitanki
200 g seckanih lešnika
Za dekoraciju:
300 g C šlag krema od čokolade
2,5dl kisele vode

Naši proizvodi
Puding čokolada Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Čokoladna torta

Preukusna čokoladna torta koja će osvojiti svakog ko je proba.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kore:
Ulupajte belanca u čvrst sam, dodajte postepeno šećer. Pred kraj dodajte sirće, a poitom lagano umutite brašno.

Pripremljenu smesu pecite na 180 C 10 minuta, pa smanjite na 150 C i pecite još 15 minuta. Ostavite je da se ohladi pa isecite na 3 lente.

Filovi:
Žumanca umutite sa 9 kašika šećera i skuvajte ih na pari. Puding skuvajte po uputsvu sa kesice i ostavite da se ohladi.

Kada se filovi ohlade penasto umutite margarin pa postepeno dodajte žumanca i zatim puding. Dobijenu smesu podelite na dva dela.

U prvi dodajte seckane lešnike, a u drugi usitnjene napolitanke.

Finalni postupak:
Na tacnu za služenje stavite prvu lentu pa premazite filom sa seckanim lešnikom, preko stavite drugu lentu i premažite filom sa napolitankama.

Slaganje završite sa preostalom lentom.

Prohlađenu tortu dekorišite umućenim C šlag kremom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata