C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
4 jaja
4 kašike vode
200 g šećera
1 C vanilin šećer
2 kašike C kakaoa
150 g brašna
1 C prašak za pecivo
Fil 1:
1/2 l mleka
2 C pudinga od čokolade
100 g šećera
100 g čokolade
1/2 margarina
100 g C šećera u prahu
Fil 2:
C šlag krem sa ukusom čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Snežana

Čokoladna torta

Sočna, mekana, ukusna čokoladna torta.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Penasto umutite jaja, dodajte 4 kašike hladne vode.

Malo mutite pa dodajte 200 g šećera i 1 C vanilin šećer. Isključite mikser.

Pomešajte C kakao i C prašak za pecivo. Postepeno dodatje smesi uz lagano mešanje špatulom.

Obruč ili tepsiju obložite pek papirom, izručite smesu i pecite 15-20 minuta na 180°C. Probajte pred kraj čačkalicom. Kad ostane suva čačkalica, kora je pečena.

Ostavite da se prohladi i podelite poprečno na 3 kore.

Fil 1:
Skuvajte 2 C pudinga od čokolade u 1/2 l mleka. Pred kraj kuvanja dodajte 100 g čokolade. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

U prohlađen fil dodajte 1/2 margarina kojeg ste predhodno umutili penasto sa 100 g C šećera u prahu.

Fil 2:
C šlag krem od čokolade.

Ređajte: Kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora.

Prelijte tortu glazurom ili ukrasite C šlag kremom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koristite uvek kvalitetne C proizvode, unesite malo ljubavi, samo malo umeća i torta će vam uvek uspeti.