burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija16

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

Kore:

4 jaja

4 kašike vode

200 g šećera

1 C vanilin šećer

2 kašike C kakaoa

150 g brašna

1 C prašak za pecivo

Fil 1:

1/2 l mleka

2 C pudinga od čokolade

100 g šećera

100 g čokolade

1/2 margarina

100 g C šećera u prahu

Fil 2:

C šlag krem sa ukusom čokolade

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Penasto umutite jaja, dodajte 4 kašike hladne vode.

Malo mutite pa dodajte 200 g šećera i 1 C vanilin šećer. Isključite mikser.

Pomešajte C kakao i C prašak za pecivo. Postepeno dodatje smesi uz lagano mešanje špatulom.

Obruč ili tepsiju obložite pek papirom, izručite smesu i pecite 15-20 minuta na 180°C. Probajte pred kraj čačkalicom. Kad ostane suva čačkalica, kora je pečena.

Ostavite da se prohladi i podelite poprečno na 3 kore.

Fil 1:
Skuvajte 2 C pudinga od čokolade u 1/2 l mleka. Pred kraj kuvanja dodajte 100 g čokolade. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

U prohlađen fil dodajte 1/2 margarina kojeg ste predhodno umutili penasto sa 100 g C šećera u prahu.

Fil 2:
C šlag krem od čokolade.

Ređajte: Kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora.

Prelijte tortu glazurom ili ukrasite C šlag kremom od čokolade.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Penasto umutite jaja, dodajte 4 kašike hladne vode.

Malo mutite pa dodajte 200 g šećera i 1 C vanilin šećer. Isključite mikser.

Pomešajte C kakao i C prašak za pecivo. Postepeno dodatje smesi uz lagano mešanje špatulom.

Obruč ili tepsiju obložite pek papirom, izručite smesu i pecite 15-20 minuta na 180°C. Probajte pred kraj čačkalicom. Kad ostane suva čačkalica, kora je pečena.

Ostavite da se prohladi i podelite poprečno na 3 kore.

Fil 1:
Skuvajte 2 C pudinga od čokolade u 1/2 l mleka. Pred kraj kuvanja dodajte 100 g čokolade. Mešajte dok se čokolada ne otopi.

U prohlađen fil dodajte 1/2 margarina kojeg ste predhodno umutili penasto sa 100 g C šećera u prahu.

Fil 2:
C šlag krem od čokolade.

Ređajte: Kora, fil 1, fil 2, kora, fil 1, fil 2, kora.

Prelijte tortu glazurom ili ukrasite C šlag kremom od čokolade.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept