Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta
Sastojci
Za kore:
15 jaja
15 kašika šećera
1 C kakao
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
Za fil:
10 žumanaca
6 kašika brašna
750 ml mleka
350 g šećera
5 C vanilin šećera
1 margarin
300 g čokolade za kuvanje
200 g C šlaga
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabriela
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Za koru ulupamo belanca sa šećerom, dodamo žumance, potom brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.
Masu sipamo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje. Ispečenu koru ohladjenu sečemo na tri tanke kore.
Za fil prokuvamo pola mleka sa šećerom i čokoladom u koju ćemo umešati žumance izrađeno sa brašnom i mlekom. Ulupamo čvrst šlag.
U ohlađen fil dodamo C vanilin šećer, margarin i na kraju ulupan šlag.
Tortu filujemo i na kraju prelijemo sa topljenom čokoladom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs