C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
15 jaja
15 kašika šećera
1 C kakao
12 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
100 ml ulja
Za fil:
10 žumanaca
6 kašika brašna
750 ml mleka
350 g šećera
5 C vanilin šećera
1 margarin
300 g čokolade za kuvanje
200 g C šlaga
Glazura:
200 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Gabriela

Čokoladna torta

Kremasta lagana torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Za koru ulupamo belanca sa šećerom, dodamo žumance, potom brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.

Masu sipamo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje. Ispečenu koru ohladjenu sečemo na tri tanke kore.

Za fil prokuvamo pola mleka sa šećerom i čokoladom u koju ćemo umešati žumance izrađeno sa brašnom i mlekom. Ulupamo čvrst šlag.

U ohlađen fil dodamo C vanilin šećer, margarin i na kraju ulupan šlag.

Tortu filujemo i na kraju prelijemo sa topljenom čokoladom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata