burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za kore:

15 jaja

15 kašika šećera

1 C kakao

12 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

100 ml ulja

Za fil:

10 žumanaca

6 kašika brašna

750 ml mleka

350 g šećera

5 C vanilin šećera

1 margarin

300 g čokolade za kuvanje

200 g C šlaga

Glazura:

200 g čokolade za kuvanje

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Za koru ulupamo belanca sa šećerom, dodamo žumance, potom brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.

Masu sipamo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje. Ispečenu koru ohladjenu sečemo na tri tanke kore.

Za fil prokuvamo pola mleka sa šećerom i čokoladom u koju ćemo umešati žumance izrađeno sa brašnom i mlekom. Ulupamo čvrst šlag.

U ohlađen fil dodamo C vanilin šećer, margarin i na kraju ulupan šlag.

Tortu filujemo i na kraju prelijemo sa topljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Čokoladna torta

Koraci pripreme

Za koru ulupamo belanca sa šećerom, dodamo žumance, potom brašno, C prašak za pecivo, C kakao i ulje.

Masu sipamo u tepsiju koju smo obložili papirom za pečenje. Ispečenu koru ohladjenu sečemo na tri tanke kore.

Za fil prokuvamo pola mleka sa šećerom i čokoladom u koju ćemo umešati žumance izrađeno sa brašnom i mlekom. Ulupamo čvrst šlag.

U ohlađen fil dodamo C vanilin šećer, margarin i na kraju ulupan šlag.

Tortu filujemo i na kraju prelijemo sa topljenom čokoladom.

Autor

Gabriela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept