Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna torta
Sastojci
10 jaja
250 g kristal šećera
275 g mlevenih oraha
140 g putera
140 g C šećera u prahu
1 C puding sa ukusom čokolade
500 ml mleka
150 g čokolade za kuvanje
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
10 žumanaca umutiti sa 250 g kristal šećera pa dodati 275 g mlevenih oraha i 10 g rendane čokolade za kuvanje.
Posebno umutiti 10 žumanaca pa sjediniti sa prvom smesom. Pleh dobro podmazati i sipati smesu.
Peći 30 min. na 200 C. Dok se peče spremiti fil.
Skuvati 1 C puding od čokolade sa 500 ml mleka pa dodati 140 g rendane čokolade i 140 g umućenog putera sa 140 g C šećera u prahu.
Ispečenu tortu iseći na tri dela i filovati ohlađenim filom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Za brzu pripremu u vruć puding staviti puter, komadiće čokolade i C šećer u prahu i mešati na šporetu dok se sve ne otopi i sjedini.