C Slatka tradicija

Sastojci
10 jaja
250 g kristal šećera
275 g mlevenih oraha
140 g putera
140 g C šećera u prahu
1 C puding sa ukusom čokolade
500 ml mleka
150 g čokolade za kuvanje

Naši proizvodi
Šećer u prahu Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tanja

Čokoladna torta

Najukusnija čokoladna torta!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

10 žumanaca umutiti sa 250 g kristal šećera pa dodati 275 g mlevenih oraha i 10 g rendane čokolade za kuvanje.

Posebno umutiti 10 žumanaca pa sjediniti sa prvom smesom. Pleh dobro podmazati i sipati smesu.

Peći 30 min. na 200 C. Dok se peče spremiti fil.

Skuvati 1 C puding od čokolade sa 500 ml mleka pa dodati 140 g rendane čokolade i 140 g umućenog putera sa 140 g C šećera u prahu.

Ispečenu tortu iseći na tri dela i filovati ohlađenim filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za brzu pripremu u vruć puding staviti puter, komadiće čokolade i C šećer u prahu i mešati na šporetu dok se sve ne otopi i sjedini.