C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
15 belanaca
3x400 g C šećera u prahu
3 kašike sirćeta
Fil:
1 l mleka
300 g šećera
5 kašika brašna
15 žumanaca
200 g čokolade za kuvanje
1 margarin
300 g mlevenih oraha
Fil 2:
3 kesice C šlag krema od čokolade
Odozgo:
3 kesice C šlag krema

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Dragana

Čokoladna šuškavac torta

Lagana, ukusna, topi se u ustima, kremasta i hrskava ujedno, raj za nepca.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30 parčeta
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Umutiti 5 belanaca sa 400 g C šećera u prahu i dodati kašiku sirćeta. Sušiti koru na 150c oko 45 min pa smanjiti na 100 C još pola sata.
Isto sušiti još dve kore.

Fil1:
U mleku skuvati kao puding brašno, šećer i žumanca. U to dodati čokoladu, a u ohlađen fil dodati margarin i mlevene orahe.

Fil 2:
Umutiti C krem šlag od čokolade po uputstvu sa kesice.
Umutiti i C beli krem šlag.

Filovati:
Kora-fil1-fil2 i tako još dva puta i na kraju premazati šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kore sušiti kako je navedeno jer su tada izuzetno ukusne i krckave, šuškave.