C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
6 pune kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
Za krem:
1 l mleka
3 kesice pudinga od čokolade
5 pune kašike C kakaoa
100 g čokolade za kuvanje
250 g margarina
6 kašika C šećera u prahu
Za šlag:
300 g C šlaga
2 dl kisele vode
5 kašika C šećera u prahu
1 čaša kisele pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna super torta

Torta je izuzetno ukusna, puna krema, čokolade i šlaga, tako da se jednostavno topi u ustima, pogodna je za sve vrste slavlja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: <20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kore:
Za jednu koru odvojite 3 žumanca od belanaca. Umutite žumanca sa 3 kašike šećera dok ne postane penasto, pa lagano dodajte 2 kašike brašna pomešanog sa 2 kašike C kakaoa i trećinu kesice C praška za pecivo. Sve sjedinite pa lagano umešajte.

Ovako dobijenu masu sipajte u pravougaoni pleh (možete i u okrugli), na koji ste stavili papir za pečenje i pecite koru oko 15 minuta na 200 C. Ponovite postupak i za dve ostale kore.

Krem:
Za krem odvojite trećinu mleka pa u njega umešajte C puding i C kakao, pa kad dobijete masu, dodajte je u preostalo provrelo mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Sklonite sa vatre pa dodajte čokoladu izlomljenu na kockice i sve dobro umutite mikserom.

Ostavite da se krem hladi uz povremeno mešanje, kako se ne bi odozgo uhvatila korica. U hladan krem dodajte umućen margarin sa C šećerom u prahu i sve dobro umutite mikserom da dobijete masu.

Šlag:
U odgovarajući sud sipajte kiselu vodu, dodajte C šećer u prahu i C šlag i mutite dok ne postane čvrst šlag.

Dodajte kiselu pavlaku i lagano je sjedinite sa šlagom.

Slaganje torte: Kora - krem - šlag - kora - krem - šlag- kora.

Poslednju koru možete ukrasite po svojoj želji (kremom, šlagom ili čokoladnim prelivom.)

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata