C Slatka tradicija

Sastojci
26 jaja
12 kašika šećera
12 kašika brašna
3 C praška za pecivo
6 kašika C kakaoa
2 margarina
300 g C šećera u prahu
300 g mlevenog keksa
10 kašika kristal šećera
rum
600 g crne čokolade
700 g C krem šlaga
gazirana voda po potrebi za šlag

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna rum torta

Ovaj recept mi je posebno drag, dobila sam ga od kume. U našoj kući je na skoro svim slavljima. Svi obožavamo čokoladu.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 40
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

4 jaja umutiti sa 4 kašike šećera, dodati 4 kašike brašna, 2 kašike C kakaoa i C prašak za pecivo.

Smesu uliti u pleh obložen papirom i peći na 180 stepeni 10 minuta. Postupak ponoviti još 2 puta tako da se dobiju 3 kore.

Za fil:
2 margarina umutiti sa 300 g C šećera u prahu, dodati 14 žumanaca.

Čokoladu otopiti svih 600 g pa je ohladiti i dodati u žumanca, dodati rum (količina po želji).

Belanca posebno umutiti sa 10 kašika šećera, pa ih dodati u krem. Keks takođe dodati i sve lepo sjediniti.

Fil 2:
700 g C krem šlaga umutiti sa gaziranom vodom.

Preostali rum sipati u čašu vode, dodati kašiku šećera i time topiti kore.

Finalni postupak:
Kora, čokoladni fil, C šlag...postupak ponovite dok se ne utroši sav materijal.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata