C Slatka tradicija

Sastojci
I.Kora:
5 belanaca
9 kašika oraha
3 kašike šećera
2 kašike brašna
1/2 C praška za pecivo
1 kašika C slatkog kakaoa
50 g rendane čokolade
1 C vanilin šećer
II.kora:
4 cela jaja
3 kašike šećera
6 kašika oraha
2 kašike brašna
1 C vanilin šećer
Fil:
6 žumanaca
1 celo jaje
100 g C prah šećera
200 g oraha
200 g putera
1 kesica C šlag krema sa ukusom čokolade
100 g čokolade za glazuru

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Kakao prah Vanilin šećer Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Zorica

Čokoladna rolat torta

Prava poslastica za sve prilike.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Od navedenih sastojaka ispeći kore, umotati u blago nakvašenu krpu i ostaviti da se ohlade.

Kore pre filovanja natopiti sa kuvanim sirupom od 1,5 dl vode, 3 kašike šećera i 3 kašike ruma. Na pari skuvati žumanca. 1 celo jaje sa C prah šećerom i ohladiti.

Umutiti penasto puter i sjediniti sa žumancima. Popariti orahe u vrelo mleko i dodati u smesu.

Fil podeliti na 2 dela. Sa prvom polovinom filovati tamnu koru. U drugu polovinu dodati umućenu C šlag kremu sa ukusom čokolade i filovati svetlu koru.

Pažljivo urolati obe kore zajedno.

Glazuru pripremiti od 100 g istopljene čokolade sa malo putera i 2 kašike slatke pavlake.

Preliti preko ohlađene torte i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu ohladiti par sati u frižideru pre služenja.