C Slatka tradicija

Sastojci
Kora-čokoladni biskvit (24 cm):
300 g brašna
100 g C kakao praha
300 g šećera
1,5 kašičica (6 g) C praška za pecivo
2 kašičice (15 g) C soda bikarbone
prstohvat soli
250 ml mleka
1 kašičica arome vanile
125 ml ulja (otopljenog putera)
250 ml ključale vode
2 cela jaja
Voćni fil:
600 g smrznutog crvenog mix voća (maline, jagode, višnje i crvene ribizle)
70 g gustina ili C čvrstina
150 g kristal šećera
50 g putera
Penasti vanila krem:
1 l mleka
150 g kristal šećera
2 kesice C vanilin šećera
2 kašičice arome vanile
3 kesice C vanila pudinga za torte i kolače
125 g putera (sobne temperature)
200 g C šlag kreme
Dekoracija:
400 g C šlag kreme

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Soda bikarbona Čvrstin Vanilin šećer Puding za torte i kolače sa ukusom vanilina Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Đurđina

Čokoladna rapsodija sa voćem

Torta koja nije previše slatka, a kremasta je i penasta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15-20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kora:
Suve sastojke sjediniti pa prosejati.
U posebnu posudu staviti jaja, mleko, ulje i aromu vanile, pa sjediniti mikserom tek toliko da se sastojci povežu.

Smesi, naizmenično, dodavati suve sastojke i ključalu vodu, mešajući lagano mikserom, dok se sve lepo ne sjedini i poveže.

Smesu podeliti na tri jednaka dela. Svaki izliti u kalup, obložen pek papirom i peći 20-tak minuta, u predhodno zagrejanoj rerni od 180°C. Ili ispeći jednu koru pa je preseći na tri jednaka dela.

Voćni fil:
Smrznuto voće istresti u posudu, odmah dodati šećer i ostaviti da se potpuno otopi i pusti sok (dobićete oko 700 ml).

Nakon odmrzavanja, voće i sok prebaciti u šerpu i na laganoj vatri kuvati, do tačke ključanja.

Gustin ili čvrstin razmutiti u 6-7 kašika hladne vode, te ga lagano ulivati u voće i kuvati uz neprestano mešanje dok se fil ne zgusne.

U skuvan i topao fil, dodati puter i još jednom sve promešati dok se puter ne rastopi. Ohladiti.

Vanila krem:
U šerpu sipati mleko, dodati aromu vanile i šećere, i zagrevati na laganoj vatri.

Puding razmutiti i skuvati prema uputstvu. Ohladiti. U dobro ohlađen puding, dodati puter isečen na kockice i mutiti mikserom dok se lepo ne poveže i grudvice putera razbiju. Zatim u smesu istresti prah za šlag i mutiti dok smesa ne postane potpuno penasta.

Filovanje:
Biskvit-pola voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - druga polovina voćnog fila - 1/3 vanil krema - biskvit - ostatak vanil kreme kojom se premaže cela torta.

Ostaviti da se ohladi i stegne u frižideru najmanje 6h, najbolje bi bilo preko noći.

Sutradan ukrasiti C šlagom ili po vašem ukusu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta je jako izdašna i visoka, može se praviti i u većem kalupu prečnika 26. Najbolje je da se napravi 2 dana ranije, kako bi se biskvit fino stopio sa filovima.