C Slatka tradicija

Sastojci
5 jaja
200 g šećera + 5 kašika
70 g C kakaoa + 2 kašike
150 g mlevenih oraha
170 g brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
50 ml vode
50 ml ulja
50 ml jogurta
500 ml mleka + 100 ml
2 C pudinga od čokolade
100 g čokolade
maline
500 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Adina

Čokoladna rapsodija sa malinama

Pufnasto, sočno, slatko, kiselo, neodoljivo.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Kora:
Odvojiti belanca od žumanaca, dodati po 100 g šećera i umutiti.

U žumanca dodati vodu i mutiti još malo, zatim dodati sve suve sastojke (brašno, C prašak za pecivo, C vanilin šećer, C kakao, orahe).

Sjediniti sa varjačom, dodati i ulje i sneg od belanaca. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.

Koru ohladiti i preseći da se dobiju 2 kore i preliti ih ganašom (100 ml mleka,100 ml slatke pavlake i čokolade).

Dok se kora peče kuva se fil:
U mleko skuvati C puding sa šećerom i C kakaom.

Kada se ohladi sjediniti sa umućenom preostalom slatkom pavlakom.

Preko filovanih kora staviti maline.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ganaš je najbolje po meni staviti kad se filuje torta, jel ako se dugo ostave kore prelivene - mogu da se raspadnu.