C Slatka tradicija

Sastojci
Za kore:
4 jaja
100 g šećera
4 kašike ulja
4 kašike brašna
70 g C pudinga od čokolade
2 kašike C kakao praha
1 kašika C praška za pecivo
Za fil:
800 ml mleka
2 C pudinga od čokolade
8 kašika šećera
50 g crne čokolade
80 g margarina
80 g C šećera u prahu
Dekoracija:
200 g C krem šlaga od čokolade
350 ml mleka

Naši proizvodi
Puding čokolada Kakao prah Prašak za pecivo Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna princeza

Brzo se pojede, veoma ukusna.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg. Odvojeno umutiti žumanca i šećer.

Zatim dodati brašno, ulje, C puding od čokolade, C kakao, C prašak za pecivo, dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.

Kalup obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni.

Koru ostaviti da se ohladi, izvaditi je iz kalupa i preseći na pola da se dobiju dve kore.

Mleko staviti sa šećerom da provri. U posudi sa malo mleka razmutiti C puding pa dodati i zakuvati u provrelom mleku, polako dodati čokoladu. Ostaviti da se hladi.

Mikserom umutiti margarin sa C šećerom u prahu, pa dodati u ohlađen puding.

Dekorisati C krem šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru polako pecite.