C Slatka tradicija

Sastojci
300 g brašna
250 g šećera
1 C prašak za pecivo
1 prstohvat C sode bikarbone
3 kašike džema od kajsija
100 g mlevenih oraha
300 ml kisele vode
4 kašike C kakaoa
Krem:
1 l vode
3 C pudinga od vanile ili čokolade (čitajte gde piše posno)
1 kašika brašna
100 g posne čokolade za kuvanje
200 g posnog margarina
3 kašike šećera
50 g C šećera u prahu
300 g C posnog šlaga, šlag krema od čokolade, vanile
kisela voda za mućenje šlaga

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Soda bikarbona Kakao prah Puding sa ukusom vanilina Šlag krem sa ukusom čokolade Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Branislava

Čokoladna posna torta

Za one koji sumnjaju da posne torte mogu biti dobre, evo jednog dokaza da mogu! Odlična, a i više od toga.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Pomešati sve sastojke za koru i dobro umutiti. Nije bitan redosled, samo sipajte.

Obavezno u veliki pleh od rerne stavite papir za pečenje pa tek onda ulijte smesu za kore.

Pecite između 20 i 25 minuta.

Kora će biti lepljiva i možda će delovati nepečeno ali je pečena, pipnite je, nećete se opeći.

Ako je prepečete ivice će biti tvrde, pa ako vam se to deci odsecite ih, ali će onda torta biti manja.

Za fil pomešajte šećer, C puding, brašno i 200 ml vode i umutite. Ostatak stavite da provri.

Kad provri zakuvajte i mešajte dok se ne zgusne, a zatim dodajte čokoladu, mešajte dok se ne otopi pa ostavite da se hladi.

Kada je fil mlak stavite u frižider da se dodatno ohladi i više stegne.

Umutiti margarin sobne temperature sa C šećerom u prahu pa im dodati ohladjen puding i umutiti.

Umutiti i C šlag sa hladnom kiselom vodom. Staviti 150 ml kisele vode pa ako je pregusto dok mutite polako dodavajte više, nisam tačno izmerija jer sam i ja tako radila, dosipala…

Biskvit presecite na tri uske trake jednake širine. Sečete po široj strani.

Filovanje: kora 1, fil od čokolade, šlag, kora 2, fil od čokolade, šlag, kora 3 i ostatak od fila i šlaga.

Dobro ohladiti pa složiti.

Ostaviti sat vemena na sobnoj temperaturi da otpusti, pa služiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Za lakše filovanje tortu moćete slagati u uski kalup, držati u zamrzivaču nekoliko sati pa onda okrenuti.