C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
130 g šećera
4 C pudinga od čokolade
200 g putera sobne temperature
120 g C šećera u prahu
200 g čokolade za kuvanje
250 g mlevenog keksa
Za ganaš:
60 g mlečne čokolade
40 g crne čokolade
100 ml slatke pavlake

Naši proizvodi
Puding čokolada Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Čokoladna pesak torta

Ovaj recept je nastao u našoj porodici jer smo mi veliki ljubitelji čokolade, pa smo jedan stariji recept izmenili tako da sada ima čokolade u njemu bas po našoj meri.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo od 1 l mleka odvojiti 250 ml u koji se sipaju 4 C pudinga i izmešaju da nema grudvica, a ostatak mleka staviti da se kuva sa šećerom.

Kada mleko provri dodati puding smesu i mešati sve dok još jednom ne provri. Zatim smesu prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi.

Nakon toga penasto umutiti puter i C prah šećer i dodati ih u ohlađenu puding smesu.

Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U prvi deo dodati mleveni keks, a u drugi seckanu čokoladu.

Sada u kalup prečnika 24 cm rasporediti prvo fil sa mlevenim keksom, pa fil sa čokoladom.

Odložiti u frižider, a za to vreme napraviti ganaš.

U posudu staviti sve sastojke za ganaš i istopiti na šporetu, pa kada se ohladi preliti preko torte i ostaviti u frižider na hlađenje 2 sata.

Na kraju tortu ukrasiti po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Skuvan puding treba da se ohladi - nikako žuriti. Takođe i ganaš treba da se ohladi - ne stavljati vruć da ne bi upao u fil (dešavalo se).