C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
250 g mlevenog keksa
100 g margarina
nekoliko kašika mleka
Mus:
2 jajeta i 2 žumanca
50 g šećera
600 ml slatke pavlake
300 g čokolade za kuvanje + 100 g mlečne čokolade
C kakao za posipanje

Naši proizvodi
Kakao prah

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ivana

Čokoladna mus torta

Za sve čokoholičare.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru otopiti margarin i sjediniti sa mlevenim keksom i nekoliko kašika mleka, pa utisnuti u kalup.

Otopiti čokoladu i ostaviti da se prohladi.

Za to vreme izmutiti jaja mikserom u posudi na pari, dovoljno je nekoliko minuta dok se jaja ne zgusnu i ne postanu svetlo žuta.

Pomešati jaja i čokoladu ohladiti pa dodati u prethodno umućenu slatku pavlaku.

Mus naneti na koru i ostaviti da se hladi par sati.

Posuti C kakaom i uživati u čokoladnoj poslastici.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata