C Slatka tradicija

Sastojci
15 jaja
375 g C šećera u prahu
300 g čokolade za kuvanje
400 g margarina
300 g mlevenog keksa
300 g keksa (za oblaganje)
3 kesice C šlaga

Naši proizvodi
Šećer u prahu Šlag classic

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna markiza sa mlevenim keksom

Lako se priprema, torta je vrlo lepa i ukusna. Kao sladoled.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti belanaca od žumanaca. Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i dodati tome margarin sobne temperature.

Otopiti na pari čokoladu, ostaviti malo da se prohladi pa sve sjediniti.

Belanca dobro umutiti u čvrst šne, pa postepeno dodavati u žumanca i mešati varjačom.

Kad se sve sjedini dodati u to mleveni keks i još jednom sve umutiti mikserom.

Potapati keks u mleko i ređati u kalup na dno i okolo, izliti fil preko toga i staviti u zamrzivač da odstoji 24h.

Posle toga izvaditi i obložiti šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako su jaja baš krupna dodati malo više mlevenog keksa da smesa ne bude retka.
Ova količina može da stane u kalup ili posudu 26cm ili 28cm.