C Slatka tradicija

Sastojci
12 jaja
500 g čokolade za kuvanje
200 g mlečne čokolade
1 l mleka
8 kašika ulja
2 C praška za pecivo
400 g kristal šećera
250 g maslaca
4 C pudinga od čokolade
16 kašika brašna

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anita

Čokoladna kraljica

Fantastična čokoladna torta za sve ljubitelje čokolade.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
Kora:
Umutite 4 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst sneg, zatim dodati 4 žumanca, 1/2 kesice C praška za pecivo, 2 kašike ulja, 4 kašike brašna.

Umutiti mikserom, a zatim dodati u tu smesu 100 g istopljene čokolade za kuvanje.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Ispeći 3 ovakve kore.

Fil:
Nešto manje od 1 l mleka staviti da se kuva, a C pudinge od čokolade i 6 kašika šećera razmutiti sa malo mleka i dodati u ključalo mleko na šporetu uz neprestano mešanje.

Kada se zgusne dodati 100 g mlečne čokolade i 100 g čokolade za kuvanje. Ostaviti da se fil ohladi pa dodati umućen maslac.

Svaku koru premazati filom, a poslednju rastopljenom čokoladom (100 g mlečne čokolade, 100 g čokolade za kuvanje).

Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru pre posluživanja.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Čokoladu za preliv možete rastopiti sa 10 kašika ulja.
Tortu možete ukrasiti samo čokoladnom glazurom ili dodatno narendati ili iseckati čokoladu.
Ko više voli šslag moze umutiti 200 g C šlaga.