C Slatka tradicija

Sastojci
400 g keksa
2 pakovanja piškota
2 banane
250 g margarina
3 kašike C prah šećera
3 kašike kristal šećera
1 C vanilin šećer
0,5 l mleka
1 C puding od čokolade
3 jaja
100 g istopljene čokolade
2 C šlag krema od vanile ili čokolade
ili 2 C šlaga obična sa vodom
ILI
1 l mleka
2 C pudinga od čokolade
za fil bez jaja

Naši proizvodi
Šećer u prahu Vanilin šećer Puding čokolada Šlag krem sa ukusom vanile Šlag krem sa ukusom čokolade Šlag classic Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Nataša

Čokoladna keks-piškota torta

Spoj kremastog fila na čak 2 načina i mešanog keksa i piškota koje se tope u ustima...

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20-30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Skuvati puding u 0,4l mleka sa 3 kašike šećera i C vanil šećerom i ostaviti da se skroz ohladi.

Umutiti margarin sa C prah šećerom i 3 žumanca. Posebno umutiti 3 belanca u čvrst sam.

Kad se puding skroz ohladi dodati u umućen margarin sa žumancima. Lepo umutiti da nema grudvica.

Dodati 100 g istopljene čokolade. Belanca dodati u fil ali ne mikserom. Sve lepo izmešati.

Keks umakati u mleko na dno poslužavnika, na keks staviti fil. Zatim piškote umakati u mleko pa preko fila.

Ponovo red fila pa banane. Zatim opet red fila pa piškote. Ponovo red fila pa keks i na keks dodati umućen C šlag ili C šlag krem po izboru.

Druga verzija fila bez jaja:
Skuvati 2 pudinga u 900 ml mleka. Ostaviti da se skroz ohladi. U posebnu posudu umutiti margarin i C prah šećer pa sjediniti sa ohlađenim pudingom i 100 g otopljene čokolade.

Ređati kako je prethodno opisano.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada kuvate puding uvek od količine mleka za kuvanje odvojite 150 ml i promešajte sa prahom da ne bi bilo grudvica.
Mleko za umakanje keksa zagrejte da bude toplo.
Tortu brzo slažite jer se od topline mleka fil smeksa.
Tortu napravite uveče za sutra.