C Slatka tradicija

Sastojci
4 jaja
4 kašike šećera
2 kašike brašna
1 kašika C kakaoa
1 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašika mlevenih oraha
100 g čokolade za kuvanje
FiI I:
300 g šećera
300 g čokolade za kuvanje
300 g mlevenih oraha
200 ml mleka
200 g margarina
kora od 1 pomorandže
1 kesica C vanilnog šećera
Fil II:
5 jaja
1 l mleka
5 C pudinga od vanile
300 g šećera
250 g margarina
2 kesice C vanilnog šećera
200 ml slatke pavlake
Preliv:
200 g čokolade za kuvanje
100 g C šećera u prahu
150 ml mleka
150 g margarina
2 pomorandže

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna fantazija ukusa

Topi se u ustima.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 24
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Istopiti šećer, čokoladu i mleko i kada se smesa prohladi dodati margarin. Zatim dodati orahe i koru od pomorandže. Ostaviti fil da se stegne.

Umutiti jajaj sa šećerom i dodati C puding i dodati malo mleka od 1 l.

U drugoj posudi staviti da vri ostatak mleka, potom u vrelo mleko dodati smesu od jaja i pudinga.

Ostaviti smesu da se odladi i dodati margarin i umućenu slatku pavlaku. Staviti u frižider.

Umutiti belanca, dodati šećer. Zatim dodavati jedno po jedno žumance. Dodati ulje, brašno, C kakao, orahe i otopljenu čokoladu.

Masu sipati u pleh i peći na 150 stepeni 15 minuta. Ispeći tri ovakve kore.

Otopiti čokoladu, mleko, šećer i margarin. Kada je smesa kompaktna, dodati koru od pomorandže (pomorandže iscediti) i tim sokom prskati kore.

Filovanje: kora- fil I - kora - fil II - kora - fil I.

Tortu preliti glazurom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata