C Slatka tradicija

Sastojci
16 celih jaja
6 žumanaca
16 kašika kristal šećera
2 kašike prezle natopljene u mleku
2 kašike C kakaoa
24 kašike oraha
120 g otopljenog margarina
500 g C šećera u prahu
3 C vanilin šećera
3 kašike mleka
400 g otopljene čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Šećer u prahu Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slavica

Čokoladna fantazija torta

Torta je tamna, kremasta, prepuna čokolade, fantastičnog ukusa.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 100
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
U velikom četvrtastom plehu ispeći 2 kore i preseći ih po pola, popreko.

Prva kora:
Umutiti 6 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 6 žumanaca, 1 kašiku prezle prethodno potopljenu u malo mleka, 1 kašiku C kakaoa, 12 kašika oraha i 60 g otopljenog margarina. Peći koru.

Ohladiti je i preseći po pola, ali popreko, tako da dobijete 2 manje kore. Isto tako ispeći i drugu koru i podeliti je na 2 dela.

Fil:
Umutiti 4 cela jajeta, 6 žumanaca, 3 C vanilin šećera, 3 kašike mleka i to skuvati na pari.

Posebno umutiti 1,5 margarin i 500 g šećera, skuvanu masu dodati u margarin i na kraju dodati 400 g otopljene čokolade.

Filovati kore i okolo celu tortu premazati tim istim filom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Torta ispadne baš velika, meka je i sočna, odlična je preporuka za dečije rođendane i veoma je pogodna za stavljanje fondana!