Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna fantazija
Sastojci
Za jednu koru:
5 jaja
5 kašika šećera
2 kašike tople vode
2 pune kašike brašna
1 kašika C čvrstina
2 kašike C kakaoa
Za fil:
5 jaja
250 g margarina
200 g čokolade
100 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
2 kesice C šlag krema od čokolade
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 35
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Priprema jedne kore (potrebno je pripremiti 3 kore na isti način):
Razdvojiti belanca od žumanaca. Umutiti belanca sa šećerom i toplom vodom, potom toj smesi posebno dodavati umućena žumanca.
U posebnoj posudi sjediniti brašno, čvrstin i kakao i lagano dodavati umućenim jajima.
Peći na 180 stepeni oko 25 minuta.
Priprema fila:
Belanca od žumanaca razdvojiti. Žumanca umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
Kuvati na pari i u toku kuvanja dodati izlomljenu čokoladu.
Kada je smesa gotova, ostaviti je po strani da se prohladi i u hladno dodati umućen margarin i umućen sneg od belanaca.
Šlag kremove pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil.
Sve dobro sjediniti. Filovati tortu.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ukoliko volite sočnije kore, možete ih preliti sa nekoliko kašika mleka.
Fila dosta bude, te se cela torta može filovati i dekorisati, ali možete po želji umutiti dodatno šlag krem od čokolade radi dekoracije.
Takođe, poželjno je pri pripremi kora korisiti i kašiku C čvrstina (kao što je navedeno u receptu) kako bi kore bile prozračnije i mekanije.