C Slatka tradicija

Sastojci
Krema:
200 ml vode
200 g šećera
100 g C kakaoa
100 g čokalde za kuvanje
30 g margarina
Testo:
8 belanaca
8 kašika šećera
4 kašike seckanih oraha (lešnika, badema...po želji)
1/2 kesice C praška za pecivo
4 kasike ohlađene kreme sa početka recepta
5 kašika brašna
Fil:
8 žumanca
250 g C šećera u prahu
1 ceo margarin
ostatak ohlađene kreme sa početka recepta
4 C šlaga

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Aleksandra

Čokoladna fantazija

Čokoladna torta koja se vrlo brzo pravi i vrlo brzo pojede.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 16
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za kremu sa početka recepta, koja se stavlja i u fil i u testo za tortu: U 200ml vode staviti 200 g šećera, 100 g C kakaoa, 100 g čokolade za kuvanje, 30 g margarina ostaviti da provri, a zatim da se ohladi.

Kora:
8 belanaca umutiti sa 8 kašika šećera i dodati 4 kašike seckanih oraha, 5 kašika brašna, 1/2 kesice C praška za pecivo, 4 kašike ohlađene kreme sa početka recepta.

Peći u plehu od šporeta obloženim pek papirom. Kada se kora ohladi iseći je po širini - širinu kore iseći na 3 jednaka dela da se dobiju 3 korice čija je dužina dužina pleha, a širina treći na širine pleha.

Fil:
Skuvati na pari 8 žumanaca sa 250 g C šećera u prahu. Kada se malo prohladi dodati jedan margarin i ostatak ohlađene kreme sa početka recepta.

Torta se filuje tako što se na koru stavi prvo čokoladni fil, pa preko C šlag, pa kora i tako dok se ne nafiluje cela torta.

Celu tortu možete premazati čokoladnim filom i ukrasiti šlagom ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

U kremu sa početka recepta možete dodati C vanilin šećer, rum.
Ja nekad između čokoladnog fila i šlaga stavim voće iz kompota (višnje, jagode...).