C Slatka tradicija

Sastojci
Korice:
12 jaja
12 supenih kašika šećera
12 supenih kašika ulja
12 supenih kašika belog brašna tip 400
6 supenih kašika C kakao praha
3 kesice C praška za pecivo
Preliv:
200 ml mleka
5 kašika C kakao praha
Fil 1:
1 l slatke pavlake
100 g C šećera u prahu
1 kesica C vanilin šećera
5 kašika C kakao praha
400 g čokolade za kuvanje
Fil 2:
500 g C šlag krema
500 ml mleka
Dekoracija:
250 g C šlag krema
50 g C kakao praha

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Šećer u prahu Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Čokoladna fantazija

Savršeno čokoladno i kremasto uživanje za svačija nepca!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Prvo pripremiti fil broj 1. U većoj šerpi sipati slatku pavlaku i na laganoj vatri ugrejati, ali ne sme nikako da provri.

Kada se pavlaka ugreje, dodati C šećer u prahu, C kakao, C vanilin šećer i čokoladu za kuvanje.

Mešati varjačom dok se sve lepo ne sjedini. Šerpu zatvoriti poklopcem i pustiti da odstoji najmanje tri sata.

Pre filovanja korica, mikserom na najjačoj brzinu dobro izradite kremu i fil je gotov. Dobićete najkremastiji čokoladni fil.

Za korice je potrebno da odvojite belanca od žumanaca. Belanca umutite u čvrsti šam postepeno im dodavajući šećer. Kada dobijete čvrst šam, muteći dodajte jedno po jedno žumance.

U smesu dodajte brašno, ulje, C kakao i C prašak za pecivo i sjedinite varjačom. Koru peći u pleh oblika po želji na pek papiru ili na pobrašnjenom i nauljenom plehu 15 minuta na 190 stepeni.

C šlag i mleko umutiti mikserom na najjačoj brzini i to bi bio drugi fil. Za preliv malo ugrejati mleko i pomešati sa C kakaom.

Na tacnu stavite prvu koru, prelijte je sa nekoliko kašika preliva, onda premažite prvim filom, pa drugim filom, preko stavite drugu koru i ponovite postupak preliva i filovanja i sa drugom i trećom korom. Tortu staviti na hlađenje sat vremena.

Nakon toga izradite C šlag za dekoraciju i po želji ukrasite tortu na kraju posipajući je C kakao prahom. Ostaviti tortu da prenoći, te sutradan poslužiti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu možete iseći na veće komade i zamrzavati da ne gubi na ukusu, ostaje jednako lepa, mekana i kremasta.