C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
100 g šećera
200 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
4 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
kora od pomorandže
Krem:
0,5 l slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
3 kašike C šećera u prahu

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Vesna

Čokoladna fantazija

Čokoladna fantazija je najlepša i najukusnija čokoladna torta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12 parčeta
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Za koru:
Umutiti žumanca i šećer, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i na kraju umućeni šne od belanaca i C vanilin šećer.

Narendati pomorandžinu koru u smesu i zatim peći u tepsiji na 180 stepeni 25 min.

Za krem:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrejati na laganoj vatri uz konstantno mešanje dok ne provri. Pečenu koru izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok je još topla preliti je sa toplim kremom.

Ostaviti tortu u frižideru da prenoći da bi se lepo stegla. Kada se torta lepo stegne prelijte je čokoladom i ostaviti još 30 min. u frižideru da se stegne čokolada.

Isecite, servirajte uz C sladoled od vanile ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata