C Slatka tradicija

Sastojci
Za jednu koru (pravimo 3):
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike C kakaoa
1 prstohvat C praška za pecivo
Za fil:
250 g margarina
5 jaja
120 g C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
2 kesice C šlag krema od čokolade
1 kašika C čvrstina
Za polivanje kora:
oko 250 ml čokoladnog mleka
Za dekoraciju:
C Šlag krem od čokolade

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem sa ukusom čokolade Čvrstin

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna fantazija

Savršeno čokoladno zadovoljstvo!

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti sa šećerom, zatim dodati umućena žumanca i sve sjediniti.

U tu smesu ručno umešati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.

Peći koru na 200 stepeni 15ak minuta a zatim smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći jos 15-tak minuta.

Na isti način pripremiti još 2 ovakve kore.

Priprema fila:
Razdvojiti belanca od žumanaca. Žumanca pomešati sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom malo izmutiti sa mikserom.

Potom dodati izlomljenu čokoladu i kuvati na pari oko 15-tak minuta dok se čokolada ne otopi.

Kada se ohladi dodati dobro umućen margarin i umućen sneg od belanaca.

U svu tu masu dodati i 2 umućena šlag krema od čokolade (pripremljena prema uputstvu sa kesice) i jednu kašiku čvrstina.

Filovanje.
Kora prelivena sa par kašika čokoladnog mleka - fil i tako ponavljati postupak dok ima materijala.

Tortu dekorisati umućenim C šlag kremom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu je najbolje pripremiti dan ili dva ranije kako bi kore lepo upile mleko.