C Slatka tradicija

Sastojci
Za piškotu:
5 jaja
50 g prezli
4 kašike ruma
(ili 1 kašika ekstrakta od ruma)
3 kašike mleka
120 g C šećera u prahu
100 g mlevenih lešnika ili oraha
1 C prašak za pecivo
Za beli krem:
300 ml mleka
200 ml vode
60 g brašna
30 g C čvrstina
30 g mleka u prahu
200 g maslaca ili margarina
150 g šećera
1 C vanilin šećer
Za čokoladni krem:
600 ml mleka
50 g C griza
75 g šećera
1 C vanilin šećer
200 g čokolade za kuvanje
200 g sira mascarpone
Za dekoraciju:
4 C šlag krema od čokolade
(pripremiti po uputstvu ili staviti glazuru)
Za glazuru:
200 ml slatke pavlake
250 g čokolade za kuvanje
2 kašike maslaca

Naši proizvodi
Šećer u prahu Prašak za pecivo Čvrstin Vanilin šećer Pšenični griz Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Čokoladna fantazija

Kremasta čokoladna torta, mekana, bogata i kremasta.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Priprema piškota:
Prezle preliti sa rumom i ostaviti da upiju tečnost. Belanca odvojiti i umutiti u čvrst sneg.

Žumanca i C šećer u prahu penasto umutiti, dodati lešnike, prezle i C prašak za pecivo, pa zatim polako dodavati sneg od belanaca ručno lagano mešajući.

Peći u kalupu prečnika od 24 cm do 27 cm u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-tak minuta, zavisi od rerne.

Priprema belog krema:
U posudu za kuvanje sipati mleko i vodu. Odvojiti 150 ml tečnosti i izmešati sa brašnom, C čvrstinom i mlekom u prahu u glatku smesu pa skuvati gusći krem. Kuvati minut-dva.

Umutiti maslac sa C šećerom u prahu i sjediniti sa hladnim kremom mešajući mikserom velikom brzinom.

Čokoladni krem:
Prokuvati mleko i C vanilin šećer, dodati polako C griz mešajući da se ne bi stvorile grudvice. Zatim dodati šećer i kuvati desetak minuta na laganoj vatri, povremeno mešajući.

Čim se griz skuva, u toplo dodati čokoladu, dobro izmešati da se istopi, zatim dodati i mascarpone sir.

Ostaviti da se prohladi pa staviti u frižider dok se ne ohladi i zgusne.

Glazura:
Dobro zagrejati slatku pavlaku, dodati komadiće čokolade i maslaca.

Izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa i kada se ohladi do sobne temperature preliti preko ohlađene torte.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Paziti na merice, čokoladu za glazuru možete staviti belu ili crnu i količinski koliko želite, možete stavljati i zameniti sastojke, time će biti još lepša.