C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
4 jaja
100 g šećera
125 g margarina
100 g čokolade
3 kašike brašna
1 C prašak za pecivo
1 C vanilin šećer
1 čokoladno mleko
Za kremu:
1 l slatke pavlake
400 g čokolade za kuvanje
Dekoracija:
C šlag krem

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Tijana

Čokoladna fantazija

Čokoladna torta za ljubitelje prave čokoladne poslastice.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Odvojiti belanca i žumanca pa posebno umutiti. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati rastopljen margarin i čokoladu (ne sipati u žumanca baš vrelo), nastaviti mućenje mikserom, pa dodati brašno sa C praškom za pecivo i na kraju C vanilin šećer. Sve lepo umutiti.

Umućena belanca dodavati drvenom varjačom, kružnim pokretima u jednom smeru (zbog vazdušaste kore).

Okrugli pleh prečnika 28 obložiti pek papirom (ako vam je pleh kvalitetan, i ne mora), malo podmazati uljem.

Koru staviti u blago zagrejanu rernu, pa pojačati na 200-220 stepeni i peći oko 30 min. Čačkalicom proveriti da li je kora pečena. Vruću koru preliti čokoladnim mlekom.

1 l pavlake i čokoladu izlomljenu na kocke staviti u šerpu i čestim mešanjem rastopiti i kuvati fil, nikako ne sme da provri, ringla da bude na nekoj srednjoj temperaturi. Dok se ne dobije kompaktna masa bez zrnca čokolade.

Tako vreo fil sipati preko kore, kutlačom. Pazite ako vam ne valja kalup da ne iscuri sa strane fil.

Ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi par sati, pa posle stavite u frižider.
(Pravim je obično uveče, pa do ujutru bude na sobnoj temperaturi, gde nije toplo, pa je ujutru stavim u frižider)

Ukrasiti C šlag kremom, ili po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata