C Slatka tradicija

Sastojci
Kore:
8 jaja
8 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
4 kašike mleka
2 kašike ulja
C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
15 kašika šećera
1 C vanilin šećer
3 kašike brašna
2 C pudinga od slatke pavlake
3 kašike brašna
200 g čokolade
50 g C kokosa
250 g margarina
250 g petit keksa
mleko za namakanje keksa
Preliv:
2 kesice C šlaga krema sa ukusom čokolade
300 ml hladnog mleka

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom slatke pavlake Kokosovo brašno Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna C torta

Veoma ukusna, laka torta.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodati jedno po jedno žumance, 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka, pa sve još malo promešati.

Zatim dodati brašno izmešano sa C kakaoom i C praškom za pecivo.

Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni 20 min. Ispeći dve iste kore.

Fil:
Izmešati dva C pudinga sa 3 kašike brašna i 15 kašika šećera.

Od 1 l mleka odvojiti 10 kašika i promešati sa smesom za puding, zatim to sipati u ključalo mleko i skuvati.

U topli fil dodati čokoladu i C kokos. Kada se fil ohladi dodati 250 g penasto umućenog margarina, pa sve zajedno još malo umutiti.

C krem šlag umutiti sa mlekom.

Slagati:
Prva kora, polovina fila, keks namočen u mleko, druga polovina fila, druga kora.

Koru premazati umućenim šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Tortu dobro ohladiti.