Početna > Recepti > Recepti za torte > Čokoladna C torta
Sastojci
Kore:
8 jaja
8 kašika šećera
10 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
4 kašike mleka
2 kašike ulja
C prašak za pecivo
Fil:
1 l mleka
15 kašika šećera
1 C vanilin šećer
3 kašike brašna
2 C pudinga od slatke pavlake
3 kašike brašna
200 g čokolade
50 g C kokosa
250 g margarina
250 g petit keksa
mleko za namakanje keksa
Preliv:
2 kesice C šlaga krema sa ukusom čokolade
300 ml hladnog mleka
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: > 60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.
Priprema:
Kore:
Umutiti 4 belanca sa 4 kašike šećera u čvrst sneg, dodati jedno po jedno žumance, 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka, pa sve još malo promešati.
Zatim dodati brašno izmešano sa C kakaoom i C praškom za pecivo.
Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni 20 min. Ispeći dve iste kore.
Fil:
Izmešati dva C pudinga sa 3 kašike brašna i 15 kašika šećera.
Od 1 l mleka odvojiti 10 kašika i promešati sa smesom za puding, zatim to sipati u ključalo mleko i skuvati.
U topli fil dodati čokoladu i C kokos. Kada se fil ohladi dodati 250 g penasto umućenog margarina, pa sve zajedno još malo umutiti.
C krem šlag umutiti sa mlekom.
Slagati:
Prva kora, polovina fila, keks namočen u mleko, druga polovina fila, druga kora.
Koru premazati umućenim šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs