C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
10 jaja
10 kašika šećera
4 kašike C kakao praha
200 ml ulja
1/2 kesice C praška za pecivo
Za fil:
1 l mleka
120 g C pudinga od čokolade
5 kašika šećera
150 g crne čokolade
250 g maslaca
300-400 g eurokrema

Naši proizvodi
Kakao prah Prašak za pecivo Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Suzana

Čokoladna bomba

Veoma slatko i ukusno.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Odvojiti žumaca od belanca pa umutiti sa 5 kašika šećera i belanca da se dobije čvrsta pena kao dobro umućen šlag.

Zatim dodati 5 žumanca, jedno po jedno i 100 ml ulja uz mućenje.

Na kraju dodati C kakao, brašno i 1/2 kesice C praška za pecivo pa sve sjediniti.

Obložiti pleh 26 cm papirom i sipati masu za koru i peći 20-tak minuta u prethodno zagrejanoj rerni. Ponoviti postupak još jednom.

Ohlađene kore preseći vodoravno da se dobiju 4.

C praška za puding od čokolade pomešati sa malo hladnog mleka pa razmutiti.

Ostatak mleka sipati u dublju šerpu, dodati šećer i staviti na srednju vatru, sačekati da provri, pa dodati puding i mešati dok se ne zgusne.

Puding odmah dodati u izlomljenju čokoladu, mešati dok se ne otopi i sjedini, prekriti folijom dok se ne ohladi.

Penasto umutiti omekšali maslac i dodati ga ohlađenom pudingu koji smo prethodno ,,razbili" mikserom, pa sve umutiti zajedno.

Na kraju dodati krem i sjediniti.

Na prvu koru dodati 1/4 fila, pa staviti drugu koru, fil, treću koru, opet fil i četvrtu koru.

U ostatak fila dodati 80 g C šlaga od čokolade i izmutiti da se dobije vazdušasti fil i njim premazari odozgore i okolo ili dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora može da se peče i više od 20 minuta, viljuškom ubodite da proverite da li je pečena, ako se ne lepi za viljušku pečena je.