C Slatka tradicija

Sastojci
Za koru:
2 jajeta
9 kašika šećera
9 kašika mleka
9 kašika ulja
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
1 kašika C kakaoa
9 kašika brašna
Za fil:
8 kašika brašna
500 ml mleka
250 g margarina
200 g C šećera u prahu
2-3 banane
Glazura:
C šlag krem od čokolade

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Kakao prah Šećer u prahu Šlag krem sa ukusom čokolade

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čokoladna banana torta

Uz bakine recepte kuvam lako, C je pravi saveznik kada pravim nešto slatko. Topi se u ustima, čokoladno i kremasto.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: > 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Priprema kore:
Umuti jaja, dodati šećer, a potom uz neprekidno mešanje dodavati ulje i mleko.

Postepeno dodavati brašno pomešano s C praškom za pecivo, C vanilin šećerom i C kakaom.

Kad se sve lepo izmeša, izliti u pleh i peći na 180 C oko 20-tak minuta. Gotovu koru ostaviti da se prohladi i napraviti fil.

Priprema fila:
Staviti mleko da se kuva. Postupak pravljenja fila je isti kao i kad pravite puding. Umutiti brašno i mleko, mešati dok ne nestanu grudvice.

Smesu istresti u mleko i kuvati uz neprekidno mešanje. Kada fil bude gotov, mešati, dok se ne ohladi.

U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin, a potom C šećer u prahu.

Koru podeliti na dva dela (najlakše ćete uraditi ako je sečete koncem).

Namazati fil, ređati banane isečene na kolutove, premazati filom, složiti banane, premazati filom, staviti preko koru, namazati fil.

Gotovu tortu ostaviti da se ohladi. Ukrasiti C šlag kremom od čokolade.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Koru najlakše možete podeliti ako je sečete koncem.
Banane poprskajte limunom kako ne bi pocrnele.
Po želji ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ako nemate puno vremena fil možete napraviti i od 2 kesice C šlag kreme od vanile.