C Slatka tradicija

Sastojci
Za belu koru:
5 belanaca
200 g šećera
200 g seckanih oraha
50 g suvog grožđa
4 ravne kašike C čvrstina
2 kašike ulja
Za braon koru:
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika mlevenih oraha
2 kašike C čvrstina
1 kašika C kakaoa
Za fil:
5 žumanca
2 jajeta
15 kašika šećera
2 C vanilin šećera
2 kašike C čvrstina
1 šoljica mleka
100 g čokolade
250 g maslaca
listići prženog badema

Naši proizvodi
Čvrstin Kakao prah Vanilin šećer

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Milica

Čoko zadovoljstvo

Ova torta budi sva čula i pruža čokoladno zadovoljstvo sa prvim zalogajem.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Komplikovano.

Priprema:

Za belu koru umutite sve sastojke i testo preručite u podmazan pleh. Pecite pola sata na 170 stepeni.

Isto to uradite sa braon korom, samo je pecite na 180 stepeni. Proglađenu braon koru prepolovite.

Za fil žumanca, jaja, šećer i C vanilin šećer kuvajte na pari uz stalno mućenje. Sipajte C čvrstin razmućen u mleku.

Zgusnutu smesu skinite s vatre i umešajte izlomljenu čokoladu.

Ohlađeni fil sastavite sa penasto umućenim maslacem.

Na poslužavnik prvo stavite braon koru, fil, pa belu koru, pa opet fil, pa odozgo braon koru.

Ostatkom fila premažite celu tortu i po želji je pospite mlevenim ili seckanim orasima.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata