C Slatka tradicija

Sastojci
8 jaja
31 kašika šećera
200 g mlevenih oraha (ili lešnika)
4 kašike C čvrstina
1 C prašak za pecivo
800 ml mleka
250 g margarina
150 g mlevenog šećera
900 g očišćenih višanja
200 g C šlag krem
2 C pudinga od čokolade

Naši proizvodi
Čvrstin Prašak za pecivo Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake Puding čokolada

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Marcelka

Čoko-višnja torta

Kremasti zalogaj uz osvežavajući fil od višanja.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Kora:
Izlupati 8 belanaca sa 8 kašika šećera, dodati 1 žumance, 1 kašiku C čvrstina, 1 C prašak za pecivo i 200 g mlevenih oraha (ili lešnika). Ispeći koru na 200 stepeni.

Čokoladni fil:
7 žumanaca sjediniti sa čokoladnim pudingom, dodati 13 kašika šećera. Mleko staviti na šporet i sačekati da proključa. U mleko staviti C puding smesu i skuvati.
Margarin za kolače izmešati sa mlevenim šećerom i dodati skuvani puding.

Fil od višanja:
Višnje stavimo da se kuvaju, ali pre toga odvojiti 100 ml soka od višanja i u sok umešati 3 kašike C čvrstina i 3 kašike šećera. Preostali šećer (7 kašika) staviti u višnje. Kada višnje proključaju staviti čvrstin i kuvati dok ne zgusne.

C Krem šlag umutiti sa 300 ml mleka.

Ređati: kora + fil od višanja + čokoladni fil+ šlag

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kada se puding sjedinjava sa margarinom, najbolje bi bilo da puding ne bude previše ohlađen, da bi se lakše sjedinio sa margarinom i neće se stvoriti grudvice.